Energia eoliana in lume

O consecinta a dezvoltarii economice si implicit a calitatii vietii este cresterea consumului. Cresterea consumului implica cresterea consumului de energie electrica.

Sursele clasice de producere a energiei electrice utilizeaza combustibili fosili cu consecinte grave pentru om si mediu datorita emisiei in atmosfera a gazelor cu efect de sera. Incalzirea globala are efecte vizibile in toata lumea si genereaza schimbari climatice, valuri de caldura, seceta si inundatii.

Spre deosebire de combustibilii fosili, vantul este o sursa inepuizabila de energie si nu produce efecte adverse asupra omului sau mediului inconjurator. Fiind o sursa regenerabila a devenit rapid una dintre dintre cele mai importante surse energetice care poate sustine cererea mondiala pe termen lung.

In ultimii ani energia eoliana a devenit o adevarata industrie, dovada fiind si turbinele din ce in ce mai performante, aria larga de raspandire precum si investitiile uriase din cercetarea si dezvoltarea acestui domeniu.

Adresa

SC wpd Romania SRL

Iasi (Head Office) Str. Saulescu nr. 29Cladirea Chronos , Corp A, etaj 1, Iasi, Romania T  +40 332 / 14 69 80F  +40 332 / 14 69 80

Sitemap | Politica de confidențialitate